Buda királyfi portréja

Luxus festmények

Régen a legtöbb műalkotás személyes volt, mert nem vásárolták, hanem megrendelték őket. Ön és én újra divatba hozzuk ezt az ősi szokást. Monumentális művek személyes használatra, keveseknek.

Rendeljen luxus festményt saját használatra!

Buda és Attila, avagy az imádkozó hercegek - A ma már nemzetközi hírnévnek örvendő festmény gyakorlatilag közhasználatba került, hiszen reprodukciói számos helyen megtalálhatóak. Tudomásom szerint most a négyszeresét éri, mint amennyiért annak idején megrendelték. Úgy értesültem, sokan meg akarják szerezni, ám tulajdonosa ragaszkodik hozzá.

Rendeljen luxus festményt saját használatra!

A 12 kép - A mecénás-programban résztvevők számára az is lehetőség, hogy megvásárolnak egy-egy képet a tervezett képsorozatból. Az első, ami finanszírozásra került, az a "A lebedi vajda" című festmény. Most van előkészületben az "Emese". Ha a 12 kép mindegyikét megvásárolják a mecénások, el tud készülni ez a régóta tervezett sorozat, melynek célja, hogy illusztrációval szolgáljon olyan jeles történelmi személyeinkről, akikről alig vagy egyáltalán nem készült még ábrázolás a magyar festészet történetében.

Rendeljen luxus festményt saját használatra!

Felajánlás - Ezen festmény megrendelője évekig a legfőbb mecénásomnak számított, személye kedves nekem, így többek között ezt a kedves festményt is megkapta tőlem. Megmondom őszintén, sosem gondoltam volna, hogy ennek a képnek olyan ereje lesz, hogy nem csak közkedveltté válik, hanem áhítatra indítja az embereket. A Magyar Kurír többször is felhasználta, mintha kicsit ki is sajátította volna a felhasználási jogokat (még a kép címét is megváltoztatták). S mindeközben ez a festmény még mindig ugyanabban a nem is túl nagy szobában ragyog és uralja azt, aki oda belép.

Rendeljen luxus festményt saját használatra!

Szent László donátorokkal - A mecénás kívánsága az volt, hogy Szent László társaságába őt is helyezzem el. És arra is megkért, hogy magamat se felejtsem le róla, hisz régi szokás, hogy a kép festője is szerepel az ilyen jellegű műalkotásokon. Így született meg ez a festmény, melyhez hasonlót a középkorban sokat festettek, de ma már, úgy tűnik, egyedül én.

A mecénás rangról

Feltámasztottuk a megrendelő és a művész közötti régi intézményt, mely mindkét fél számára busás jövedelmet garantál. A mecénás-program résztvevőinek ugyanis kiváltsága, hogy jelentősen alacsonyabb áron rendelnek nagy értékű festményeket. Miért jó ez nekem? Tudnia kell, hogy engem valójában a mecénások tartanak el, így tudom alacsonyan tartani az árakat, hogy minél több otthonba jusson el a művészet. Mecénásaim két csoportra oszthatók:

Tulipán Tamás képzőművész mecénásai

Mecénásaim

Ha ön a mecénásom, kötelességem, hogy kivételes méretű, impozáns festményeket alkossak az ön részére, komoly kedvezményekkel. Ezek a műalkotások az ön rendelésedre készülnek, így ezen festmények történetében ön az első és egyben legmeghatározóbb szereplő az alkotó után. Jár ez a státuszt, hiszen ön nélkül nem festhettem volna meg őket. Köszönöm, hogy lehetővé tette megszületésüket!

Fontos: a mecénási rangot egyszerre csak 1-3 évre szerezheti meg, azután újraindul a folyamat. Évente minimum és maximum 1 millió forint értékben rendelhet festményeket jelentős kedvezménnyel. Ha csak egy évre akarja a mecénási rangot, legalább két festményt rendelnie kell a befizetéséből. Kérem, mérlegelje, hány évre kényelmes számára ez az előkelő státusz!

Bár valóban nagy kedvezményeket kap, a rendelhető képek mérete és száma kötött. Egy évben rendelhet:
(A) minimum három 196 centis,
(B) vagy két 240 centis,
(C) vagy maximum egy 340 centis festményt.

Tulipán Tamás képzőművész arisztokrata mecénásai

Arisztokrata mecénásaim

Ha arisztokrata rangú mecénásom akar lenni, kötelességem, hogy az ön részére nagyhatású, gigantikus festményeket fessek, igen kedvező áron. Ezek a műalkotások jó eséllyel pályáznak arra, hogy pályám főműveit alkossák, s ön arra vállalkozik, hogy a továbbiakban ön rendezi a sorsukat. Ez felelősség és kiváltság. Elvárom öntől, hogy kiemelt státuszához méltóan nagyban gondolkodjon. Továbbá, hogy megbízzon bennem és szabad kezet adjon, hogy tudásom legjavát korlátlanul odaadhassam.

Fontos: az arisztokrata rang is egyszerre 1-3 évre szerezhető meg, s évente minimum és maximum 2 millió forint értékben rendelhet festményeket nagy kedvezményekkel. Ha csak 1 évre válik arisztokratává, legalább 2 festményt rendelnie kell a befizetéséből. Továbbá, remélem, palotában lakik, mert ezeknek a festményeknek térre van szükségük, hogy lélegezni és hatni tudjanak!

Az ön által rendelhető festmények mérete és száma is kötött. Egy évben rendelhet:
(A) minimum három 277 centis,
(B) vagy két 340 centis,
(C) vagy maximum egy 480 centis festményt.

1 millió forint

1 évre
  • Az 1 éves mecénások kedvezménye, hogy végül 150 ezer forinttal alacsonyabb összeget fizetnek ugyanannyi munkáért.

évi 1 millió forint

2 évig
  • A 2 éves mecénások kedvezménye, hogy összesen 300 ezer forinttal fizetnek kevesebbet.

évi 1 millió forint

3 évig
  • Aki ezt a státuszt választotta, az 3 év alatt összesen 450 ezer forintnyi kedvezményre tett szert.

2 millió forint

1 évre
  • Az 1 éves arisztokratáimnak összesen 300 ezer forintnyi kedvezmény jár.

évi 2 millió forint

2 évig
  • A 2 éves arisztokratáim összesen 600 ezer forintnyi kedvezményben részesülnek.

évi 2 millió forint

3 évig
  • Aki ezt a státuszt választotta, az 3 év alatt összesen 900 ezer forint kedvezményt könyvelhetett el.

Inkább máskor leszek mecénás, most

egyedi rendelést akarok.

E-mail: kepestulipan@gmail.com

© Minden jog fenntartva!